A Szent István ünnepe köré szervezett augusztusi Királyi Napok programsorozat kiemelkedő eseménye a Musica Sacra, amely igazi kuriózum a komolyzene kedvelői számára. Ebben az évben Verdi remekművét, a Requiemet hallhatják augusztus 12-én, szombaton 21 órakor az ország egyik legnagyobb épített szabadtéri színpadán, történelmi környezetben, a Nemzeti Emlékhelyen. 

A Requiem az egyik legismertebb és leggyakrabban előadott gyászmise, amelyet ugyanaz a drámai erő jellemez, mint Verdi legjobb színpadi műveit. Amikor 1868-ban Rossini elhunyt, Verdi úgy gondolta, több szerzővel összefogva gyászmisét kellene komponálni az általa nagyra tartott mester tiszteletére. A mű utolsó tételét maga megírta, a többi rész azonban nem készült el. Verdi később újra foglalkozni kezdett a darabbal, végül az olasz romantika egyik legnagyobb költője, Manzoni halálának első évfordulóján, 1874-ben mutatták be a hét tételből álló, monumentális alkotást. A Requiem legjellegzetesebb tétele talán a Dies irae, amelyben megrázó realizmussal elevenedik meg a sajátos pokollátomás, a mű kicsengése azonban a legmegnyugtatóbb vigasztalás, amelyet ember kaphat a lelki megpróbáltatások idején.

A sodró lendületű mű szólóit a világ leghíresebb operaházait megjárt sztárok éneklik az idei Music Sacrán: két Kossuth-díjas énekesnőnk, Lukács Gyöngyi (szoprán) és Komlósi Ildikó (mezzoszoprán) mellett Pataki Adorján (tenor) és Alexandru Agache (basszbariton) lép a közönség elé. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart és az Egyesített kórust a Liszt-díjas Drahos Béla vezényli az előadáson.


Jegyárak 

1700 Ft, 2400 Ft, 3000 Ft, 3500 Ft 


 

Online jegyértékesítés

 


Jegyértékesítés

Művészetek Háza porta
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
Nyitvatartás: hétfő–péntek 7.00–17.00 óra
Kedvezmények: Harmonia Albensis kupon esetén 30% kedvezmény a Musica Sacra jegyek árából
Fizetési mód: készpénz

Fehérvári Ajándékbolt és Jegyiroda
Székesfehérvár, Oskola u. 2–4.
Nyitvatartás: hétfő–péntek  9.00–18.00 óra, hétvége: 10.00–18.00 óra
Kedvezmények: Harmonia Albensis kupon esetén 30% kedvezmény a Musica Sacra jegyek árából
Fizetési mód: készpénz, bankkártya

Vörösmarty Színház Szervezési és Jegyiroda
Székesfehérvár, Fő utca 8.
Telefon: 22/503-503
Nyitvatartás:  hétfő–péntek  10.00–18.00 óra
Kedvezmények: Harmonia Albensis kupon esetén 30% kedvezmény a Musica Sacra jegyek árából
Fizetési mód: készpénz, bankkártya

Vörösmarty Színház jegyértékesítő pavilon
Székesfehérvár, Városház tér
Nyitva tartás: hétfő-szombat 10.00–12.00, 14.00–18.00 óra
Kedvezmények: Harmonia Albensis kupon esetén 30% kedvezmény a Musica Sacra jegyek árából
Fizetési mód: készpénz

 

Kombinált jegy: Musica Sacra + Pompeji + Aba-Novák kiállítás

Szent István Király Múzeum, Rendház
Székesfehérvár, Fő u. 6.
Nyitvatartás: hétfő–vasárnap: 10.00–18.00 óra
Kombinált jegyárak: 2.200 Ft / 2.800 Ft / 3.000 Ft (a koncertjegy szektorától függően)
Kedvezmények:

  • • Több kombináltjegy vásárlása esetén 50%-os kedvezménykupont kap, amely a Szent István Király Múzeum kiállításaira váltható be.  
  • • Ha egy vevő 4 db-nál több kombinált jegyet vásárol egyszerre, ajándékcsomagot is kap a múzeumtól.

Fizetési mód: készpénz


 

Lélekemelő este Verdivel

Szombaton ismét felvonultak a Fő utcán az óriásbábok a hagyományőrzőkkel együtt, ezúttal sétájuk végén a Magyar Király Szálloda előtt pihentek meg, ahol az idei Musica Sacra koncertjéről, Verdi Requiemjéről hallhattak beszélgetést a bábokat kísérő érdeklődők. Drahos Béla karmestert, Selmeczi Gábort, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertmesterét és Vakler Annát, Székesfehérvár művészeti vezetőjét Látrányi Viktória, a Fehérvár Médiacentrum hírigazgatója kérdezte.

Varázslatos este a történelmi fővárosban

A Székesfehérvári Királyi Napok kiemelkedő eseményén, a Musica Sacrán 2017-ben Verdi remekművét, a Requiemet hallhatja a közönség a Nemzeti Emlékhelyen. A szólókat a világ leghíresebb operaházaiban fellépő, ünnepelt sztárok éneklik: a két Kossuth-díjas díva, Lukács Gyöngyi (szoprán) és Komlósi Ildikó (mezzoszoprán) mellett Otokar Klein (tenor) és Alexandru Agache (basszbariton) lép a közönség elé.

Betegség miatt új szólista a Musica Sacrán

Egy tehetséges, ifjú erdélyi operaénekest hallhatunk beugróként a Musica Sacrán augusztus 12-én, miután Otokar Klein - betegsége miatt - kénytelen volt lemondani székesfehérvári fellépését. Verdi Requiemjének tenor szólamát Pataki Adorján énekli a Nemzeti Emlékhelyen felépített szabadtéri színpadon. A magyar származású fiatal tenorista a Kolozsvári Református Kollégiumban kezdett zenével foglalkozni.

Verdi-specialista bariton: Alaxandru Agache

Az anyai ágon magyar származású Alexandru Agachet Verdi-specialistának tartják: harmadéves zeneakadémista korában Az álarcosbálban lépett először színpadra, azóta a nagy olasz zeneszerző sok operájában aratott sikert. A Nabuccot öt évadon át énekelte a Verona Arénában, a Simon Boccanegra címszerepében több mint húsz különböző produkcióban szerepelt a világ legnagyobb operaházaiban.

Verdivel indult a pályája: Komlósi Ildikó

A Kossuth-díjas Komlósi Ildikó sikeres pályáját végigkíséri egy Verdi-opera: az Aida Amnerisének szerepét a világ leghíresebb dalszínházaiban énekelte. A kékszakállú herceg vára Juditjaként is jól ismerik, a Bartók-opera „nagyköveteként" tartják számon az énekesnőt, aki több mint 150 alkalommal lépett fel ebben a szerepben - a 150. előadást éppen a milánói Scalában ünnepelte.

Bejárta a fél világot: Lukács Gyöngyi

Negyvenötezer ember előtt énekelte a Toscát a New York-i Central Parkban és óriási sikert aratott vele a Metropolitanben is - a Kossuth-díjas Lukács Gyöngyi nem csupán fantasztikus hangja, de lenyűgöző átéléssel előadott színpadi játéka miatt is keresett vendégművésze a világ legnagyobb operaházainak.

Öt kórus lép színpadra a Musica Sacrán

A négy világjáró operaénekes alkotta kvartett és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar mellett öt kiváló kórus - amelyek közül több már tavaly is részese volt az ünnepnek - lép színpadra az idei Musica Sacrán.

 

HÍREK


Lélekemelő este Verdivel
Varázslatos este a történelmi fővárosban
414-betegseg-miatt-uj-szolista-a-musica-sacran-2
Verdi-specialista bariton: Alaxandru Agache
Verdivel indult a pályája: Komlósi Ildikó
Bejárta a fél világot: Lukács Gyöngyi
Öt kórus lép színpadra a Musica Sacrán
Kulturális élmények, csomagban
 

Rólunk írták


 

K É P G A L É R I A

 

 ESEMÉNYNAPTÁR

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá