Programok egész héten:

Gaja Környezetvédő Egyesület iskolákon belüli tevékenysége – A szervezet felkérte a helyi iskolákat, hogy rendezzenek öntevékeny módon intézményen belüli programokat, vetélkedőket az Európai Mobilitási Hét szlogenjéhez kapcsolódó témában.

Zöld Fehérvár program – Gyalogos túrák a Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetséggel. Az iskolás és óvodás csoportok a korábban megkapott, kitöltött menetlevéllel ingyenesen utazhatnak a KNYKK helyi járatain, hogy eljussanak a tanösvényekhez. A rendezvényre előzetesen regisztrálni kell szeptember 14-ig: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy telefonon, hétköznapokon 9-16 óráig a 20/358-1235-ös számon.
Helyszínek és időpontok:
Aszalvölgyi-árok – 09.17., hétfő és 09.19., szerda, a túra időtartama 1,5–2 óra, 5–8. osztályosoknak és középiskolásoknak ajánlott; Palotavárosi-tavak – 09.18., kedd és 09.20., csütörtök, a túra időtartama 1 óra, 1–4. osztályosoknak ajánlott; Rácbánya – 09.19, szerda és 09.21., péntek, a túra időtartama 1–1,5 óra, 3–8. osztályosoknak és középiskolásoknak ajánlott; Sóstó Természetvédelmi Terület – 09.18., kedd és 09.20., csütörtök, a túra időtartama 2 óra, 3–8. osztályosoknak és középiskolásoknak ajánlott. A vezetéseket mindegyik napon 9 és 16 óra között tartják.

Zöld élet a szürke városban – A gyalogos túrákhoz fotópályázat kapcsolódik, a diákok 3-3, a túrákon készített, A/5-ös méretű képpel pályázhatnak. Határidő: 2018. október 12., a képeket a 8000 Székesfehérvár, Móricz Zsigmond u. 14. címre várják, a legjobbakból a Civil Központban rendeznek kiállítást novemberben. A vezetett gyalogtúrákon résztvevő felső tagozatos és középiskolai osztályoknak lehetősége lesz a túrák során szerzett ismeretekről számot adni írásban. A legjobb három-három osztályt jutalmazzák. A kitöltött feladatlapokat 2018. október 12-ig kell visszajuttatni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Ismerd meg Fehérvárt! – A Fejér Megyei Honismereti Egyesület 2018-ban is városismereti sétára hívja az érdeklődő pedagógusokat, diákokat. A www.gajaegyesület.hu oldalról letölthető feladatlapok segítségével Székesfehérvár néhány évfordulós helyszínét kereshetik fel. A kitöltéshez nincs szükség felkészülésre, a cél, hogy a séta résztvevői megismerjék épített környezetünk értékeit, szépségeit. Bővebb információ: Nagy Éva +36/30-986-1822.

 

2018. szeptember 20., csütörtök

15.00 Bringás uzsonna a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete szervezésében a Selyem utca–Palotai út sarkán

 

2018. szeptember 21., péntek

Gyermekprogramok a Salétrom utcában

9.00–13.00     Öt állomásból álló játékos vetélkedő általános iskolásoknak. A verseny feladatait időre kell teljesíteni, a győztes osztály elnyeri a Legmobilisabb osztály 2018 kitüntető címet, az első három helyezett értékes jutalmat kap.

10.30 (érkezés: 10.00)     Kismotoros-futóbiciklis felvonulás óvodásoknak

A programon az e-Mobi EN Kft. jóvoltából elektromos járműveket (segway, roller stb.) lehet kipróbálni, a gyerekeknek lesz színezősarok és elektromos kisautópálya. Kitelepül a Zöldbogyóka játszóház és a Vital Club Sportáruház.

Minimotoros-futóbiciklis felvonulás

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívása alapján 2018-ban is a Fehérvári Programszervező Kft. rendezi meg az Európai Mobilitási Hét székesfehérvári programjait. A rendezvénysorozat egyik legjelentősebb napja szeptember 21., az Autómentes Nap lesz, amikor a Salétrom utcában, a Németh László Általános Iskola és a Napsugár Óvoda előtt szervezünk óvodai, iskolai programokat.

2018 Legmobilisabb Osztálya

Izgalmas, játékos feladatokkal várunk benneteket az Autómentes Napon, melyet Székesfehérváron 2018. szeptember 21-én, pénteken 9-13 óra között tartunk a Salétrom utcában, a Németh László Általános Iskola és a Napsugár Óvoda előtt. Az ötállomásos vetélkedő témája a kerékpáros közlekedés. A biciklis akadálypálya teljesítése, a kvízkérdések megoldása, a kerékpár kötelező felszereléseinek felismerése mellett egyéb vicces, játékos feladatokban mérkőzhetnek meg egymással a csapatok.

 

Szeptember 22., szombat

Autómentes nap

8.00–16.00 „Mix and Move”: M&M Székesfehérvár túra – Pecsétgyűjtő játékra, a várost bejáró túrára hív a Fehérvári Programszervező Kft. A túrára regisztrálni 8.00–13.00 óráig lehet a Zichy ligetben, ami az induló és célállomás is lesz. A túrát 8.00–16.00 óra között lehet teljesíteni gyalog, biciklin, rollerrel, stb., vagy a helyi járatos autóbuszokkal, amelyeken a játékban résztvevők karszalaggal ingyen utazhatnak. Az állomások: Zichy liget (Zenepavilon), a Bory-vár melletti Bory-szobor, Királykút emlékház, Bregyó sportközpont, a Csónakázó-tó szigete, Petőfi-szobor a Petőfi Parkban, Országalma, Zichy liget (Zenepavilon). Mindenki, aki végigjárja a túrát, ajándékot kap, fődíjként pedig a résztvevők között kisorsolnak egy 20 ezer forintos sportszerutalványt a Vitál Club felajánlásából.

9.00 „Kerékpáron Fehérvár körül nagykörön” –  A Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetség túrája a Csitáry-kút – Iszkai Ipari Park – Szennyvíztelep – Maroshegyi körút – Ikarus – Sóstói Ipari Park és a volt Laktanyák – Börgöndpuszta – Kisfalud – Székesfehérvár útvonalon halad, teljes hossza 45 kilométer. Gyülekező a Csitáry-kútnál. Jelentkezés szeptember 19-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy telefonon, hétköznapokon 9-16 óráig a 20/358-1235-ös számon.

14.30–17.30 Critical Mass kerékpáros felvonulás a városban. Programok a Halesz parkban, a felvonulás 15.30 órakor indul, a város lezárt útjain zajlik, a biciklisek „birtokba veszik” a felújított Ligetsort is.

 

 

HÍREK


Menő jövő: elektromos autók napja Fehérváron
„Kiszínezték” a Gáz utcát a minimotorosok
 

Rólunk írták


 

 ESEMÉNYNAPTÁR

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá