A városlakók egészségének megőrzése, a környezet védelme fontos feladat Székesfehérvár önkormányzata számára, ezért is szervezik meg az Európai Mobilitási Hét nyitányaként szeptember 15-én, szombaton az Elektromos járművek napját a városban, a Rákóczi úton és a Várkörúton.

A 21. század technikai fejlődése számos, eddig ismeretlen lehetőséget kínál minden területen, így az iparban, az autógyártás területén is, ahol az utóbbi években egyre nagyobb teret kap az elektromos járművek fejlesztése. Egyre többen tartják fontosnak, hogy ezen a módon is visszaszorítsák a levegőszennyezést. Érthető módon tehát az elektromos közlekedés a jövő egyik kulcsfontosságú területe.

A székesfehérvári önkormányzat ezért is szervezi az Elektromos autók napját, hogy ezen a módon is népszerűsítse ezt a lehetőséget. A szeptember 15-én, szombaton 13 órától 19 óráig tartó programon az érdeklődők a kiállítók segítségével megismerkedhetnek a jelenleg elérhető járművek kínálatával, a szakemberektől mindent megtudhatnak az autók különböző típusairól, jellemző tulajdonságairól. A szervezők ígérete szerint arra is lesz lehetőség, hogy ki is próbáljanak egyes modelleket.

 

 

Share
Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá