Már lehet nevezni a Halünnepre

Megosztás

Megkezdődött a nevezés az idei, sorrendben hatodik Fehérvári Halünnep horgász- és főzőversenyeire. A közösségkovácsoló rendezvényen ízletes fogásokkal és szórakoztató programokkal várják a családokat április 7-én, szombaton a Palotavárosi tavaknál.

Bővebben: Már lehet nevezni a Halünnepre

A forradalom tablói

Megosztás

A piros, fehér és zöld színek adják az alapját annak a képzőművészeti projektnek, amelynek keretében a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium három-három csapata egy-egy szín ihletésében nagyméretű, 200×140 centiméteres képeket készít a március 15-i ünnepi műsorhoz. Az alkotás folyamatáról kisfilmek is készülnek, az ezekből összeálló rövid szkeccsek is az ünnepi műsor részét képezik majd március 15-én.

Bővebben: A forradalom tablói

A forradalom színei

Megosztás

A szó minden értelmében színes, látványos előadás készül az idei nemzeti ünnepre: a héten már próbáltak a diákszínjátszók a Vörösmarty Színházban. Az alagsori próbateremben a darab írója, rendezője, Matuz János, a színház művészeti intendánsa vezetésével ismerkedtek a szöveggel, a zenékkel és a produkció képeivel a március 15-én a közönség elé lépő szereplők.

Bővebben: A forradalom színei