A fénnyel és az épülettel játszik

Megosztás

A Székesfehérvári Királyi Napok egyik idei újdonsága igazán különleges élménnyel ajándékozza meg a látogatókat: augusztus 10–12-én a Székesfehérvári Járásbíróság épületén a 3D animációi és egyedi épületvetítései által világhírűvé lett Bordos László Zsolt munkáját csodálhatják majd. A tízperces zenés mapping során – amelyben a valódi tér és a virtuális 3D animáció keveredik –, megmozdulnak, átrendeződnek a felületek, ennek köszönhetően a nézők lenyűgöző látvány részesei lesznek.

Bővebben: A fénnyel és az épülettel játszik

Személyre szóló koncertmeghívó

Megosztás

A Musica Sacra augusztusi koncertjére hívta fel a figyelmet az a szombati délutáni esemény, amelynek keretében az Alba Regia Szimfonikus Zenekar néhány muzsikusa pár perces, személyre szóló kis koncerteket adott a Városház térre kihelyezett szófa vendégeinek.

Bővebben: Személyre szóló koncertmeghívó

II. András koronázása elevenedik meg a Nemzeti Emlékhelyen

Megosztás

Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla és III. Béla után idén az Árpád-ház egyik legismertebb, leghosszabb ideig uralkodó királya, az Aranybullát megfogalmazó II. András koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező Székesfehérváron. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon augusztus 18-19-én mutatják be a Koronázási szertartásjátékot. Az előadásnak idén is szereplői lesznek a történelmi óriásbábok, statisztaként pedig határon túli gyerekek is bekapcsolódnak az előadásba.

Bővebben: II. András koronázása elevenedik meg a Nemzeti Emlékhelyen

Weboldalunk sütiket használ, melyek segítenek számunkra, hogy színvonalasabb szolgáltatás nyújthassunk látogatóinknak. Továbbá a weboldal egyes részein személyes adatok megadására is van lehetőség, melyek kezeléséről további tájékoztatásért kérjük, tekintse meg az adatvédelmi tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Hozzájárulok Nem járulok hozzá